logo


הטיפוס בטוח בידיך!


 

אומרים שטיפוס הוא ספורט למטורפים, אנשים שנהנים לשחק עם הגובה בביטחון מופרז. אבל איך באמת מטפסים? ועם איזה ציוד הכי בטוח לטפס? בשביל לענות על השאלות הללו ועוד, כתבתי עבורכם את המדריך המקיף ביותר לטיפוס!
לפני שנתחיל לטפס בפועל - בואו נדבר קצת על הציוד הדרוש. ציוד הטיפוס הנדרש תלוי בחוג הצוק או הסלע שנבחר, אבל בכל מקרה מדובר בציוד אישי הכולל נעלי טיפוס, רתמה, קסדה, חבקי ניט, מגנזיום ואוכל ומים.
אבל עכשיו בואו נדבר על מה שבאמת מעניין - על הטיפוס בפועל!
הטיפוס מתחיל עם הרכבת הציוד שציינו קודם לכן, אבל אל תדאגו, כשמטפסים באופן קבוצתי או עם מדריך בדרך כלל מקבלים הסבר מלא על כל דבר.
ממשיכים הלאה, סלעים ונקודות אחיזה נמצאים בכל מקום, אבל כדי לטפס בצורה בטוחה חשוב לאחוז בנקודות אחיזה שונות ומגוונות. יש מי שאוהב לנער את הגוף לפני הטיפוס, אבל זה לא חובה, בעיקר אם לא מרגישים בנוח.
טיפוס הוא פעילות הדורשת חשיבה וגמישות מחשבתית, לכן חשוב לשנות את התנוחות והנקודות בהן נאחזים תוך כדי הטיפוס. ברגע שאחיזת הידיים מתחילה להיות קצת רופפת, אפשר לעצור ולחשוב על הדרך החכמה ביותר להמשיך בטיפוס, לכן כשמטפסים, כל כמה מטרים עוצרים וחושבים על המשך הטיפוס.
חשוב לתרגל את שינוי האחיזה הרצוף בזמן טיפוס, ולזכור לנשום! בזמנים של לחץ קל לשכוח לנשום, אבל נשימות איטיות ומתונות הן קריטיות בטיפוס.
טיפוס על אמת הוא עולם ומלואו, עם חוקים וاصטגיות שונות לכל חוג או בית ספר לטיפוס. אבל עם ציוד מתאים, מדריך או מטפסים מקצועיים שאפשר להתייעץ איתם, טיפוס הוא בין הספורטאים הנגישים והמהנים ביותר שיש. אז אם שואלים אותי, הגיע הזמן לטפס!